onsdag 18 april 2012

Uteritt

Idag blev det en liten tur i skogen. Jag är ingen sån som tycker det är jätteroligt att rida ut, men en dag i veckan så tar vi en skrittrunda iallafall, och sådana uteritter är ju faktiskt riktigt mysiga. Särskilt när man är några stycken och man kan sitta och prata om allt mellan himmel och jord medan hästarna får lufta sig och smälta lite saker.

Sen tycker jag ändå att varierad ridning är viktig. Nu har ju vi ganska tur, så vi har faktiskt en bit att gå när vi ska till ridhuset, och där får dom ju skritta på asfalt 10 minuter dit och 10 minuter hem, vilket är kanon för senor och sånt. Så även fast man rider på mjukt underlag i ridhuset så får man lite annat på vägen.
Sen har en ridbana alldeles utanför stallet och finns även hinder man kan bygga fram om man vill, och trots att jag är dressyrryttare så tycker jag det kan vara roligt att skutta över något klosshinder någon gång ibland. Det brukar ju även hästarna uppskatta, särskilt Mira som taggar till som satan. Dom blir ju oftast väldigt lösgjorda av att få hoppa också, så det gynnar ju verkligen dressyren, och man får en glad häst.


//Stina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar