onsdag 18 april 2012

Sätt upp mål!

Något jag tycker är väldigt viktigt både i ridsporten och i vardagen är att sätta upp mål. Utan mål är det svårt att veta vad man vill uppnå med saker, och då blir man även mindre motiverad att göra saker än om man har mål som man strävar efter att nå.

Men det viktiga är att sätta realistiska mål så man faktiskt har en chans att uppnå dem. För sätter man orimliga mål och inte når upp till dom blir man bara less och opeppad. Sätter man däremot mindre och realistiska mål så kan man uppnå dem och då blir man mer peppad att fortsätta.

Det behöver inte vara jättestora saker, utan det är bättre att sätta ett stort mål och sen mindre delmål fram till dess. Till exempel kan det stora målet vara att rida SM. Då kanske det lilla delmålet först är att rida en godkänd ritt i LB, sen en godkänd ritt i LA, för att sedan kvala nationellt och sen kvala till SM.

Jag själv är en sån person som rider mycket bättre om jag har en tävling att se fram emot. Då har man något att sträva efter, och man vill ju rida en godkänd ritt på tävlingen, och då blir det ett mål. Så det behöver ju som sagt inte vara stora saker, bara man har något att sträva efter så gör det också att man presterar bättre.
.
Stallboken är ett bra ställe att planera sina tävlingar i, och där finns det plats att skriva upp sina mål också.
//Stina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar